Přeskočit na obsah
Používáním webu vyjadřujete souhlas s využíváním cookies.

Malý kurz sebepoznání

Malý kurz sebepoznání

Kurz bude probíhat od úterý 5. listopadu do úterý 10. prosince (jedná se o 6 jednotlivých lekcí po 90 minutách s týdenní periodou). Přihlášky prosíme zaslat mailem na adresu cernosice@cb.cz nejpozději do neděle 3. listopadu z důvodu zjištění kapacity. Setkání jsou vhodná nejenom pro jednotlivce, ale např. i manželské páry. Vstup volný.

Enneagram je psychologicko-spirituální model, který popisuje devět základních typů osobnosti a jejich vzájemnou interakci. Každý z těchto devíti typů se zaměřuje na odlišné aspekty lidské motivace, emocí a jednání.

CÍLE A UŽITÍ KURZU

1. Sebepoznání

Jedním z hlavních cílů enneagramu je pomoci lidem lépe porozumět sami sobě – svým motivacím, strachům či způsobům (vzorcům) vlastního myšlení a chování.

2. Osobní a osobnostní rozvoj

Když si lidé uvědomí své hlavní způsoby smýšlení a jednání, mohou pracovat na svém rozvoji a porozumění ve vztahu k druhým. Enneagram pomáhá identifikovat oblasti, kde je člověk silný, ale i ty, které potřebují zlepšení nebo změnu. Pochopení přirozených stereotypů ve vlastním myšlení a jednání nás může vést k odvaze z nich vyjít.

3. Vzájemné vztahy

Enneagram je užitečný i ve vztazích. Tím, že lidé pochopí způsob myšlení ostatních, mohou pak lépe porozumět jejich chování a potřebám.

Přednáší Mgr. Petr Grulich, který v Černošicích působí jako duchovní. Uvedenou problematikou se zabývá přes 30 let.